A piros csoda - Legfrissebb

A piros csoda

A piros csoda

Paradicsommal az egészségért

A paradicsom az egyik legközkedveltebb zöldségfélénk. Több fajtája ismeretes, a törpe koraitól az őszi nagy termésű paradicsomig. Színben, ízben is vannak különbözőek, ki-ki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt.

A paradicsom fogyasztása igencsak elősegíti a szervezet fejlődését és az izmok erősödését. Tartalmának köszönhetően megtisztít és erőt ad. Antioxidáns és rákellenes táplálékunk. Nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra. Hatással van a mellékvese működésére, és csökkenti a prosztatarák kifejlődését.

A paradicsomlében sok az A vitamin, és többek között ennek is köszönhető, hogy serkentőleg hat az immunrendszer működésére. A paradicsomlé hatására hatékonyabb a T sejtek működése a test védelmi erejében. Szintén A vitamin tartalmának köszönhetjük, hogy rendkívül jól hat a bőrproblémák gyógyításában és a nap által okozott égések csillapításában. Hatékonyan közreműködik továbbá az ibolyántúli sugarak által tett rombolások gyógyításában.

Elősegíti az emésztést: tartalmaz némi oxálsavat, de az emésztés serkentéséhez hozzájárul más savtartalma is. Részt vesz továbbá magában az emésztési folyamatban, a táplálék anyagcserei munkájában. A paradicsomlé egyik legjobb tulajdonsága, hogy szinte a sír széléről hozza vissza a májat. Ez részben A vitamin tartalmának, vértisztító képességének és még számos hasznos anyagnak köszönhető, amit tartalmaz.

Káliumtartalmának tulajdoníthatjuk, hogy a paradicsomlé tisztítja a vért, valamint a többi ásványnak, hogy a benne lévő mérget is képes eltávolítani. Ebben kitűnően együttműködik a zöldbab lével, bármely vegyi anyag a szervezetből való eltávolításában. A paradicsom ugyanakkor nemcsak belsőleg, de külsőleg is hat a test tisztítására. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsom pakolást teszünk, hasonlóan a krumpli-pép pakoláshoz, megtisztítja a sebet és az hamarosan begyógyul.

A paradicsomban található bioflavon kimondottan rákellenes anyag a szervezetben. Minél több ilyen anyag van bennünk, annál kisebb a kockázat a rákos megbetegedésre. Ez a karotinfajta ugyanis sokkal ellenállóbb a szabad radikálisok ellen, mint a sárgarépa karotinja. Ez különösen a prosztatarák ellen hatékony. A paradicsomban jelen levő A, C és E vitaminok megvédik a test sejtjeit az oxigén szabadgyökök pusztító munkájától.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu