Óvakodjunk a szárított fügétől! - Legfrissebb

Óvakodjunk a szárított fügétől!

Óvakodjunk a szárított fügétől!

Fejfájást okozhatnak a gombák

Védettebb helyeken, például épületrészek között, ha hosszú ideig kap napsütést, nálunk is igen jól megél a füge. A keményebb téli fagy megárthat neki, ez azonban könnyen kivédhető fólia- vagy vászonborítással.

Az igazi friss, érett fügét sem ízben, sem jó tulajdonságaiban nem pótolja más. Igen tápláló gyümölcs, rendben tartja a bélműködést. A benne levő cukorfélék különösen a gyermekek számára hasznosak. Segít a hörghurutoknál, a tüdőbetegségeknél. A friss füge méregtelenítő hatása jelentős, amellett; hogy táplál is. Kúraszerűen is fogyasztható 2-3 héten keresztül reggeli, illetve délelőtti gyümölcsként. Égési sebekre, kisebb méretű fekélyekre, fogínytályogra a felvágott és leforrázott füge gyógyhatású: A fügéből készített szirup (cukor nélkül) csillapítja a köhögést, gyógyítja a torok- és mandulapanaszokat.

Óvakodjunk a szárított fügéktől, fogyasztásuk előtt alaposan vizsgáljuk meg azokat! Ezeket ugyanis igencsak kedvelik a hasadó gombák, melyek fehér cukormázként vonják be a gyümölcsök felületét, és csak mikroszkóp alatt derül ki valódi szerkezetük. Ne vásároljuk meg az ilyen "cukros" fügéket, ha el akarjuk kerülni az általuk okozott kellemetlen fejfájást. Ha mégis ilyen fügét kapunk, akkor alaposan, de gyorsan tisztítsuk meg forró vízben. Az éjszakára desztillált vízbe áztatott füge, amit reggel 15 percig párolunk, jó májgyógyszer.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu