Hasmenésre, vérszegénységre, májbetegségre egyaránt ajánlott - Legfrissebb

Hasmenésre, vérszegénységre, májbetegségre egyaránt ajánlott

Hasmenésre, vérszegénységre, májbetegségre egyaránt ajánlott

Mire jó a dió?

A diófa valóságos nonstop gyógyszertár. Nem csupán termése hasznos: a diófalevél-tea cserzőanyagokban nagyon gazdag, kiváló szer a gyomor- és a bélhurut, illetve a hasmenés ellen. A diótea fertőtleníti a gyomrot és a beleket, összehúzza a gyulladásban lévő nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó vérzéseket, elöli a kórokozó baktériumokat.

A leveleket akkor érdemes leszedni, amikor a diók már fele nagyságukat elérték. Csakis az ép, egészséges levelek értékesek, mégpedig a közös levélgerincről, a "szárról" lefosztva. Szellős padláson, 1-2 ujjnyi rétegben elhintve szárítsuk.

A dióbél esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz, továbbá értékes fehérjéket. Különösen kiváló táplálék azoknak, akik sok szellemi munkát végeznek. A dió erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert. Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serkenti a máj működését, és ezzel az emésztést is. Jót tesz továbbá a termékenységnek és a hormonháztartásnak is. Gyermekgyógyászatban kifejezetten ajánlatos vérszegénység és sápadtság esetén, a csontnövekedést is segíti. A dióbél fogyasztása kis adagokban ajánlott. Sütemények és egyéb finomságok elkészítéséhez is használhatjuk, de kenyeret és szószokat is ízesíthetünk vele.

Egészségünk megóvása érdekében ne csak diót, hanem mogyorót, mandulát, szezám-, napraforgó- és tökmagot is fogyasszunk.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu