A száraz bőr ápolása - mit kerüljünk? - Legfrissebb

A száraz bőr ápolása - mit kerüljünk?

A száraz bőr ápolása - mit kerüljünk?

Szeles napokon használjunk zsíros krémet!

Száraz a bőre? Általános varázsszer nem létezik a kellemetlenségek kezelésére, de kis odafigyeléssel és megfelelő ápolással úrrá lehetünk a problémákon. Lássuk, mi is a megoldás, ha bőrünk foltos, hámlik és repedezik!

Ha száraz bőrünk van, rendkívül gondos ápolást igényel, különben tele lesz piros foltokkal, hámlani fog, feszül és megrepedezik. Tisztításához csakis alkoholmentes tonikot használjunk, mert az alkohol tovább szárítja a bőrt. Szappan helyett inkább olyan készítményekkel mosakodjunk, amelyeket direkt száraz bőrre fejlesztettek ki: talán az érzékeny bőr ápolására gyártott arctejek a legalkalmasabbak. Különösen érzékeny bőr esetén a csapvíz is kerülendő, mert a klór csak még tovább szárítja az érzékeny bőrt. Szintén kerüljük a melegvizes arcmosást, mert zsíroldó hatásával az is károsítja a bőr védőrétegét.

Ahhoz, hogy gondos ápolásban részesítsük száraz bőrünket, elengedhetetlen a rendszeres krémezés. Lehetőleg minél gyakrabban használjunk nappali krémet is, ez ugyanis nemcsak hidratálja a bőrt, de helyreállítja annak természetes védőrétegét is. Hideg és szeles napokon mindig zsírosabb krémet válasszunk, ami megvédi a bőrt a külső hatásoktól. Mivel az arcszeszek eltávolítják a bőrt védő természetes faggyúréteget, azoknál is kialakulhat a száraz bőr, akik egyébként normál bőrrel rendelkeznek. Borotválkozás után tehát az arcszesz helyett inkább balzsamot használjunk, ami nemcsak nyugtató, de gyulladáscsökkentő hatású is, és megakadályozza a bőr húzódását.

Nyáron használjunk magas faktorszámú naptejet, és minden évszakban rendszeresen használjunk hidratálókrémet. A légkondicionáló berendezések, a fűtés, az elektromos készülékek csökkentik a levegő páratartalmát, ami szintén szárítja a bőrt. Ez ellen rendszeres szellőztetéssel, a levegő párásításával, szobanövények telepítésével védekezhetünk. Porral járó házimunka előtt mindig kenjük be arcunkat gazdagabb, zsíros krémmel. A rendszeres mozgás által javul a keringés, így bőrünk jobban hozzájut a számára fontos tápanyagokhoz és oxigénhez. Mozogjunk sokat!

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu