Csonterősítő csodafegyver a vírusok ellen - Legfrissebb

Csonterősítő csodafegyver a vírusok ellen

Csonterősítő csodafegyver a vírusok ellen

Kicsi a mandarin, de erős

A mandarin rengeteg A-, B- és C-vitamint tartalmaz, különösen sok benne a foliksav, de bioflavon és szelén is bőségesen található benne. Magas szilikontartalmának köszönhetően nagyban hozzájárul az egészséges csontozat kifejlődéséhez. Hesperidin-tartalma erős baktérium- és vírusölő képességet biztosít neki, nobelitin-tartalma a vérrög képződést gátolja, a rutén pedig csökkenti a kapilláris vérerek törékenységét. Nyugtatólag hat a szívre, az idegrendszerre és az agyra. A benne található tangeretin erősíti az immunrendszert.

A többi citrusféléhez hasonlóan a mandarinban is van fitoesztrogén, melynek fogyasztásával megelőzhetjük, illetve késleltethetjük a szervezetbe jelentkező hormonelégtelenséget. A hormonelégtelenséget hormonterápiával gyógyítják, egyeseknél azonban jobban hat a természetes esztrogén, amely egyes növényben található, mint a mandarin is.

Ha a szervezetünk valamit nem hajlandó megemészteni, kilöki magából. Annak, hogy valamit a szervezet ne fogadjon magába, több oka lehet, ételérzékenység éppúgy, mint a baktériumok elszaporodása. A mandarin baktériumölő képessége nagy, így a hasmenéses belekre is tisztítólag, nyugtatólag hat.

A C-vitamin az egyik leghatékonyabb baktérium és vírus elleni szer, segít előállítani a természetes vírus elleni gyógyszert, valamint képes támogatni az immunrendszer munkáját. Az A-vitamin is hasonló feladatot teljesít. Segíti az immunrendszer munkáját, valamint gyógyítólag hat a légzőszervekre. Sikeresen gyógyítja továbbá a gyulladásos betegségeket. Tüdőgyulladásnál jó, ha a mandarinnal veszünk be egy kanál búzacsira olajat, hogy eredményesebb legyen az A-vitamin felszívódása.

A megfázásos betegségek együtt járnak a köhögéssel, tüsszögéssel. A legjobb felkészülni a vírusok fogadására citrancs- vagy citromlével, kevés vízzel felhígítva. A mandarint csak később érdemes magunkhoz venni, amikor már megzaboláztuk a vírusokat. A mandarinban levő C-vitamin hozzásegít az általános gyógyuláshoz, valamint az A-vitamin a gyulladások maradványait küzdi le. A mandarin levét akkor is hatásos fogyasztani, amikor már régóta köhögünk vagy tüsszögünk. A mandarinlé hatására csökken a nyálkahártyák ingerérzékenysége, valamint az A-vitamin hatására rövidebb idő alatt átesünk a legkritikusabb szakaszon.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu