Őrizze meg a nedvességet! - Legfrissebb

Őrizze meg a nedvességet!

Őrizze meg a nedvességet!

A bőr egészségének titka

A hit, mely szerint bőrünk egyben belső valónk visszatükröződése is, érthetővé teszi számunkra, hogy miért is költenek az amerikaiak dollár milliókat hidratáló és más kozmetikai szerekre. Kozmetikai cégek százai kínálják számunkra a megoldást különböző bőrproblémáink kezelésére. Típustól függően találunk száraz, zsíros, normál és vegyes bőr esetén alkalmazható szépítőszereket. Segítségükkel, ha a tökéletesség nem is, de mindennapi komfortérzetünk, magabiztos fellépésünk mindenképpen megteremthető.

Jelen esetben a száraz bőr kezelési módjaival foglalkozunk, az ebből adódó későbbi problémák megelőzésére pedig a Mayo Clinic tanácsait hívjuk segítségül. A száraz bőr a kellemetlen, érdes tapintásán túl az évek előrehaladtával, sőt bizonyos esetekben annál jóval korábban is finom kis vonalak, ráncok kialakulásához vezethet. Ennél a bőrtípusnál tehát kiemelten fontos a mindennapos hidratálás előtérbe helyezése. A hidratáló krémek segítik a sérült sejtek regenerálódását, ily módon pedig bőrünk megújulását. A különösen száraz bőrű egyéneknek érdemes figyelembe venniük, hogy a mindennapos forró fürdő, vagy zuhany rendkívül sok nedvességet, értékes olajat von el bőrükből. Számukra éppen ezért javasolt a másnaponkénti fürdőzés, vagy a lehető leggyorsabb zuhanyozás, mely nem hosszabb 15 percnél és inkább meleg, mint forró vízzel történik.

Tisztálkodáshoz semmiképpen sem szappant, inkább tisztító krémeket, vagy hidratálóval dúsított tusfürdőt használjunk. Nem fontos a legdrágább, legismertebb márkát keresnünk, a lényeg, hogy táplálja bőrünket. Durva felületű mosdókesztyű helyett használjunk inkább puha szivacsot, vagy kezünket fürdéshez. Habár a mosdókesztyű segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, használata száraz bőr esetén mégis inkább irritáló, mint hasznos. Fürdés után finoman töröljük át testünket, s mikor már majdnem száraz, azonnal használjunk hidratáló krémet, hogy még a bőrünkön lévő vízcseppek nedvességtartalmát sejtjeink magukba zárhassák.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu