A szójaolaj sem csodaszer - Legfrissebb

A szójaolaj sem csodaszer

A szójaolaj sem csodaszer

A legújabb kutatások szerint az ételek sütéséhez használt olajokban hő hatására egy olyan mérgező anyag képződik, mely komoly betegségeket okozhat. Táplálkozási szakértők gyakran hangoztatják különösen a szója- és napraforgó olajokban található többszörösen telítetlen zsírsavak rendszeres fogyasztásának előnyeit.

Fogyasztásukat azért is tartják különösen fontosnak, mivel állításuk szerint segítségükkel alacsonyan tarthatjuk koleszterin szintünket, ezáltal a szívbetegségek is megelőzhetők. A Minnesota Egyetem kutatói azonban megdöbbentő felfedezésükkel cáfolni látszanak a fenti állításokat. Vizsgálatuk szerint ugyanis az olaj melegítése közben képződő HNE anyag olyan betegségek kialakulásában játszhat fontos szerepet, mint a Parkinson-kór, máj problémák, Alzheimer -kór, és különböző szív- és érrendszeri megbetegedések.

Egészségünk szempontjából különösen káros az olaj ismételten történő felhasználása, mivel minden egyes újramelegítés által nő a benne található HNE mennyisége. Ezt a sütés során az étel magába szívja, ezáltal pedig szervezetünkbe jut. Érdekes azonban, hogy a HNE tulajdonképpen az olaj egy igen egészséges összetevője, a linoleic sav mellékterméke, annak oxidálódása során keletkezik. A szójaolaj melegítése közben kutatók 3 egyéb, az egészségre káros anyagot is kimutattak.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu