Természetes recept a magas vérnyomás ellen - Legfrissebb

Természetes recept a magas vérnyomás ellen

Természetes recept a magas vérnyomás ellen

Sok szőlővel az egészségért

A szőlő fogyasztása csökkentette a vérnyomását és javította a szívműködését az egyébként sós étrenden tartott kísérleti patkányoknak - közölték amerikai kutatók.

"Megállapításaink arra utalnak, hogy magában a szőlőben van valami, amely közvetlenül hat a szív- és érrendszeri kockázatra, nem csupán a gyümölcsfogyasztás már ismert előnyös hatásáról van szó" - mondta Mitchell Seymour, a Michigani Egyetem kutatója, a Journal of Gerontology című szaklap szerdai számában ismertetett tanulmány vezetője.

A patkányok egy részének sós étrend mellett, másik csoportjának alacsony sótartalmú diéta kiegészítőjeként adták piros, zöld vagy kék szőlő kivonatát, míg a kontrollcsoportba tartozó kísérleti állatok nem kaptak a szerből. 18 hét elteltével a szőlőkivonatot fogyasztó patkányok vérnyomása alacsonyabb volt, javult szívműködésük, testszerte csökkentek gyulladásaik és a szívizom-károsodás kevesebb jelét mutatták, mint a sós étrenden, ám szőlőkivonat nélkül tartott kísérleti állatok.

A kutatók feltételezik, hogy a szőlőn kívül számos növényben megtalálható flavonoidok eredményezték az egészségvédő hatást. Mára legalább négyezer különféle flavonoidanyagot ismernek a szakemberek, nagy mennyiségben vannak jelen például a zöldteában, kakaóban, paradicsomban, mandulában is.A tanulmányt az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NIH) és a kaliforniai szőlőtermelők is támogatták.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu