Vidéki szex a szív egészségéért - Legfrissebb

Vidéki szex a szív egészségéért

Vidéki szex a szív egészségéért

Az összebújás és a gyengédség nemcsak a léleknek esik jól, hanem a szívbetegségeket is segít megelőzni. Az észak-karolinai egyetem kutatói felfedezték, hogy már az is csökkenti a vérnyomást és a pulzust, ha tíz percig fogjuk egymás kezét - tudósít a Men's Health című amerikai férfi életmódmagazin. Ezáltal pedig erősödik a szív-és érrendszer.

Aki még ennél is jobban szeretné megkönnyíteni a szíve dolgát, az jól teszi, ha kiköltözik vidékre, mert a szennyezett városi levegő a keringésnek még jobban árt, mint a tüdőnek. A légzőszerven keresztül ugyanis a legfinomabb porszemcsék is eljutnak a vérbe, és gondoskodnak az erek beszűküléséről.

A michigani egyetem vizsgálata szerint ezért a szívpanaszok miatt kórházba utalt betegek száma megnő az olyan napokon, amikor a városokban magas koncentrációban van jelen a finom por. Azoknak, akik ennek ellenére szívesen élnek városban, egészségük érdekében ajánlott, hogy évente többször is menjenek nyaralni. A New Yorki Állami Egyetem hosszú távú felmérése alapján ugyanis azok a férfiak, akik évente többször mennek pihenni, 29 százalékkal csökkentik annak az esélyét, hogy szív- és érrendszeri problémában haljanak meg.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu