Kihal a nemzet, ha továbbra sem szeretkeznek - Legfrissebb

Kihal a nemzet, ha továbbra sem szeretkeznek

Kihal a nemzet, ha továbbra sem szeretkeznek

Sajátos veszély fenyegeti a japánokat

Hálószobai válság fenyegeti Japánt, ahol a legfrissebb felmérések szerint a párok harmada gyakorlatilag nem él szexuális életet. Az absztinencia a nemzet jövőjét fenyegeti - kongatták meg a vészharangot a családtervezési szakértők.

Túl fáradtak vagy egyszerűen unják a szexet - ezzel magyarázza a japán párok egyharmada, hogy gyakorlatilag nem élnek nemi életet - derült ki abból a kutatásból, amelyet Kitamura Kunio végzett a szigetországban, Magyarországon pedig az InfoRádió honlapja publikált. "Az eredmény meglepő, mert a szexről lemondó párok száma évről-évre nő" - nyilatkozta a japán Családtervezési Szövetség vezetője. 2004-ben a japánok 32 százaléka vallotta be, hogy az elmúlt egy hónap során egyáltalán nem élt nemi életet - az arányuk azonban tavaly már 37 százalékra emelkedett, derült ki az egészségügyi és népjóléti minisztérium számára készített jelentésből. Márpedig ha az emberek nem élnek nemi életet, értelemszerűen gyermeket sem nemzenek - figyelmeztet Kitamura. Ez pedig komoly probléma, hiszen a szigetországban tavaly a születési ráta mindössze 1,34 volt - miközben a stabil népesség fenntartásához az kellene, hogy minden nő 2,08 gyermeket hozzon a világra.

Japán népessége 127,7 millióval 2006-ban érte el a csúcsot, de becslések szerint 2050-re a lakosság létszáma 95 millióra csökken. Ha viszont drasztikus lépésekkel nem sikerül szexre és gyermekszülésre bírni a párokat, a 22. század elejére már csak 47,7 millió japán lesz majd. A társadalom elöregedése pedig már így is súlyos gondot jelent, a kormányzat ezért komolyan veszi a problémát. Hiába emelték meg azonban a szülőknek járó juttatásokat, a szülési szabadságot és javították a családok egészségügyi és oktatási ellátását, csak nem akar megjönni a szülési kedv.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu