A fogínyt is tönkreteszi a cigaretta - Legfrissebb

A fogínyt is tönkreteszi a cigaretta

A fogínyt is tönkreteszi a cigaretta

A cigaretta számos káros hatása közül most a fogat és a szájat érintő betegségekre hívja fel a figyelmet egy nemrégiben végzett kutatás. A felmérésből ugyanis kiderül, hogy a dohányzók, akár hatszor esélyesebbek a fogínybetegségekre, mint azok, akik nem dohányoznak.

Az amerikai kutatás több, mint 13.000 18 év feletti ember egészségügyi adatait vizsgálta és kiderült, hogy azok, akik egy doboznál kevesebb cigarettát szívnak el egy nap, háromszor esélyesebbek, míg akik egy doboznál többet, azok hatszor esélyesebbek a fogínybetegségekre, mint a nem dohányzók.

Ugyanígy növeli a fogíny megbetegedések kockázatát, ha valaki pipázik, vagy szivarozik. Aki dohányzik, annak azt tanácsolják, hogy többször mosson fogat és használjon fogselymet, ami azért is hasznos lehet, mert friss szájízzel kevesebb kedve van az embernek rágyújtani. A legjobb megoldás természetesen a leszokás lenne, már csak azért is, mert a fogínybetegségeknél sokkal súlyosabb eredménye is lehet a füstölgésnek, már ami a szájbetegségeket illeti. Kimutatták, hogy a szájrákosoknak majdnem 90 százaléka dohányos. Aki pedig a cigaretta mellett rendszeresen alkoholt is fogyaszt az pedig még jobban növeli az esélyét a szájrákra.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu