Mennyire hiszünk az álmainknak? - Legfrissebb

Mennyire hiszünk az álmainknak?

Mennyire hiszünk az álmainknak?

Egy vizsgálat kiderítette, hogy nagyon is. Kultúrától és vallástól függetlenül nagy jelentőséget tulajdonítunk az álmainknak és hisszük, hogy rejtett igazságokat árulnak el.

Általános vélekedés volt a megkérdezett 1100 ember között, hogy az álmok fontos információk, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, mert a világról és önmagunkról tudhatunk meg többet általuk. Ezt az eredményt hozta egy az USA-ban, Indiában és Dél-Koreában párhuzamosan végzett kutatás. Sőt, amikor megkérték az embereket, hogy döntsék el, mi befolyásolná leginkább egy másnapra tervezett repülőútjukat, akkor kiderült, hogy a többség inkább alapozná döntését egy baljós, légi katasztrófáról szóló álomra, mint a kormány közleményére egy terrortámadásról, vagy egy ugyanazon az útvonalon valóban megtörtént repülőszerencsétlenségre.

A vizsgálat továbbá azt is kimutatta, hogy jobban hiszünk azoknak az álmainknak, amelyek egybevágnak saját éber állapotú meggyőződéseinkkel. Például a vallásos emberek sokkal jobban hisznek azoknak az álmaiknak, amelyben Isten szerepel, mint azoknak, amelyekben nem.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu