Megkezdődött a pollenszezon - Legfrissebb

Megkezdődött a pollenszezon

A múlt heti enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődött a pollenszezon. Az allergiások számára a legkellemetlenebb időszakot különösen május és augusztus hónapja jelenti.

Márciusban és áprilisban a fák, majd a következő hónapokban a füvek, a nyár közepén a gyomnövények, augusztusban pedig a parlagfű keserítik meg az allergiások életét. Csaknem hárommillióan szenvednek valamilyen allergiától. A növények pollenszemei nagyon hosszú utat tehetnek meg, így akár a városokban élőkön is mutatkozhatnak a túlérzékenység tünetei.

Szakértők szerint szerencsére az idei hideg tél kedvezett a pollentermelésnek. Arra is figyelmeztetnek, hogy a kellemetlen panaszegyüttesek enyhítéséhez a gyógyszerszedést időben el kell kezdeni.

A kezeléshez hatásos lehet például az akupunktúra is, de megfelelő tisztítással talán a klímaberendezések is segíthetnek, amelyek megszűrik a levegőt. Létezik egy – a bonni egyetemen kifejlesztett - injekciós terápia is, amellyel sikert érhetünk el a kezelésben. Természetes és gyógyszeres úton egyaránt védekezhetünk, ám a legtöbb gyógymóddal sajnos csak a tüneteket lehet enyhíteni.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu