A gyógyvizek jótékony hatásai - Legfrissebb

A gyógyvizek jótékony hatásai

A gyógyvizek jótékony hatásai

A gyógyvizek olyan rejtett kincsek, melyek csak ritkán törnek a fel. Míg egyes országok turistáinak akár több ezer kilométert is kell utazni, hogy jótékony hatásukat kiélvezhessék, szerencsére nekünk nem kell messzire menni, hisz hazánk területének több mint háromnegyedén létezik gyógyvizes forrás.

A gyógyvíz a földfelszín alatt lévő kőzetek gőzének lecsapódásából, s a beszivárgó vízből képződik. Míg a felszínre ér, számtalanféle kőzeten halad át, melyekből felveszi az értékes ásványi anyagokat, hogy aztán ezekben az értékes anyagokban, bizonyos oldott gázokban gazdagon és felmelegedve törhessen a felszínre.

Gyógyvízzel számtalan betegség gyógyítható, íme, néhány tipp, milyen gyógyvizet, milyen bajaink kezelésére alkalmazhatunk:

Kénes víz

A kénes gyógyvíz hatásának egyik titka, hogy nemcsak a bőrön át hat, hanem légzés útján is bejut a szervezetbe. Értágító, csökkenti a vérnyomást és gátolja az érelmeszesedés kialakulását. A kénes gyógyvíz jó még kopásos ízületi gondokra szív és érrendszeri, légzőszervi problémákra, a gyomor és bélrendszer megbetegedéseire, és bizonyos bőrbetegségekre is. Kénes ivókúrával máj- és epebetegségek is gyógyíthatók. Kénes gyógyvizek közül Európában egyedülálló a harkányi, de kénes gyógyvíz található Egerszalókon és Bogácson is.

Földes-meszes víz

Az ilyen gyógyvizekben lévő kalcium növeli a baktériumölő sejtek számát, ezért jó végtagízületi gyulladásokra. A vizeletkiválasztást is fokozza, ami segíti a vesehormonok és vesekő távozását a szervezetből. Miskolctapolcán és Egerszalókon fürdőzhetünk például ilyen vízben.

Jódos víz

Csökkenti a megnövekedett húgysav- és vércukorszintet, serkenti a petefészek működését. Jó a női nemi szervek, a prosztata, a húgyhólyag, a húgycső betegségeire, reumás betegségeknek is hatékony gyógyítója. Jódos gyógyvíz például a hajdúszoboszlói.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu