A csokoládé kiválthatja az aszpirint - Legfrissebb

A csokoládé kiválthatja az aszpirint

A csokoládé kiválthatja az aszpirint

A csokoládé ugyan nem minden bajra orvosság, kis adagokban azonban az étcsokoládé sokféle előnyt nyújt. Megvédi a szív egészségét és rákmegelőző hatása is lehet. Kisebb mennyiségben fogyasztva az aszpirinéhoz hasonló hatása van.

A tudósok most azt állítják, serkenti az agyat is. Az új tanulmány a következőkről szerint a résztvevőknek adagolt nagy mennyiségű flavanol (a csokoládéban is fellelhető összetevő) hatására jobban teljesítettek egy számolási feladatban. 800 és 999 közötti véletlenszerűen kiválasztott számtól kellett visszafele számolniuk.

"A flavanol bonyolult, sok gondolkodást igénylő feladatoknál segíthet.” – mondta a tanulmány vezetője, David Kennedy, a Northumbria Egyetem munkatársa a The Telegraph hasábjain.

Ellenben mikor a résztvevőknek hetesével kellett visszaszámlálni, a cikk szerint már a csokoládé sem segített. Nyilván ez egy sokkal összetettebb feladat, mely az agy egy másik területét veszi igénybe. A tanulmányban használt mennyiség pedig 500 mg volt, mely nagyjából 5 szelet csokoládénak felel meg.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu