Legfrissebb

« Előző oldal  1   2 ...   4   5   6   ... 59   60   Következő oldal »

Hamarosan elérkezik húsvét ünnepe, melyhez szerencsére még sok hagyományos népi szokás kapcsolódik. A kislányok hímes tojásfestéssel készülnek, melynek technikáját játszóházakban, segítő népművészektől sajátíthatják el. Segítségre lehet egy-egy ügyeskezű, hagyományörző anyuka, nagymama, vagy nagynéni is, de megtanulhatják a fogásokat könyvekből is. Az üzletekben nagy a kínálat különböző tojásfestékekből, melyek ugyan egészségre ártalmatlanok, de vegyi anyagokból készülnek. Mi olyan festési módszereket ajánlunk, melyekkel teljesen természetes-, elsősorban növényi alapanyagokat alkalmazunk a húsvéti tojások színesítésére.

Gyermekkorunkban sokszor hallottuk, hogy ne együnk annyi csokoládét, mert nagyon rontja a fogakat és ha sokat eszünk belőle, akkor megfájdul a hasunk. Mi magunk is óvjuk gyermekeinket a túlzott csokoládéfogyasztástól, főleg ilyenkor,mikor a csokinyuszik és csokitojások ellepik a gyerekszobát. Kiderült azonban, hogy ez az életünket megédesítő ínyencség kismértékben fogyasztva igenis orvosság.

Tavaszi tisztító kúra

A tavasz elérkeztével igyekszünk kicsit többet foglalkozni magunkkal, megpróbálunk alkalmazkodni a természet megújulásához. Ilyenkor jön el a tisztító kúrák ideje, amikor szerveink pihennek és megújulnak. A tisztító kúrának egyszerűen az a célja, hogy megszabadítsa és megtisztítsa az ember szervezetét az összes vegyszertől, tartósítószertől, ételadalékoktól, a sugárzások maradványától, drogoktól, növényvédőktől, stb., melyek az évek során folyamatosan bekerülve felgyülemlettek a szervezetünkben.

Hogyan kerüljük el a kullancscsípést, és mit tegyünk, ha már megcsípett?

A kullancsok parányi, pókszabású, ízeltlábú élősködők, amelyek fokozott veszélyt jelentenek a kirándulókra, természetben járókra. Az enyhe tél miatt a kullancsok sokkal korábban, és nagyobb számban jelennek meg, mint az elmúlt években, és számos olyan fertőző betegséget terjesztenek, mint az agyvelő- és agyhártya-gyulladás, valamint a Lyme-kór.

Sikerült alaposan megfáznom ebben a gyönyörű kora nyári időben. Fájt a torkom, tüsszögtem, náthás voltam. Kolléganőm érdekes kúrát ajánlott a bajomra. Azt tanácsolta, hogy vásároljak egy üveg tokaji aszúbort, és egy este folyamán apránként iszogassam meg a tartalmát. Állította, hogy másnapra kutya bajom sem lesz. Felkeltette érdeklődésemet, ezért utána néztem, hogy mi az alapja ennek a jól hangzó gyógymódnak.

« Előző oldal  1   2 ...   4   5   6   ... 59   60   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu