A depresszióért a munkahelyi stressz a felelős - Legfrissebb

A depresszióért a munkahelyi stressz a felelős

A depresszióért a munkahelyi stressz a felelős

Egy nemrég végzett tanulmány azt állítja, a munkahelyi stressz csökkentése lehet a kulcs a depresszió megelőzéséhez.

A Calgary Egyetem kutatója, Dr. Jian Li Wang azt mondta: "Kutatásunk tíz éve alatt azoknak a dolgozóknak, akik stresszesebb munkájuk után valamilyen kevésbé feszült környezetbe kerültek, ugyanolyan a depresszióra való hajlamuk, mint a mindig is nyugodt környezetben dolgozóknak"

Ezek szerint a munkahelyi stressz csökkentésével csökkenthető a depresszióra való hajlam is.

A kutatók összesen 4866 önkéntesen vizsgálták a munkahelyi stressz hatásait. A résztvevők között 1994-95-ben és 2000-2001-ben teljes körű felmérést végeztek a munkakörülményeket vizsgálva.

A folyamatosan feszült munkakörben dolgozók esetében a kutatás ideje alatt összesen 8 százaléknál alakult ki major depresszió, szemben a nyugodt körülmények között dolgozók 4 százalékával. Az eltelt évek alatt kevésbé stresszes munkakörbe kerülők körében a major depresszió kialakulásának rizikója 4,4 százalék volt, míg a stresszesebb munkára váltók esetében 6,9 százalék.

Mivel az, hogy az emberek mennyire élik meg stresszesnek munkájukat, akár napról napra változhat, a kutatók azt tervezik, legközelebbi kutatásuk során rövidebb időintervallumban vizsgálják a munkahelyi stressz és a depresszió viszonyát.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu