Rágógumival a kellemetlen gyomorégés ellen - Legfrissebb

Rágógumival a kellemetlen gyomorégés ellen

Rágógumival a kellemetlen gyomorégés ellen

A kellemes, közös családi ebédek gyakran végződnek gyomorégéssel. Savlekötők helyett, desszertként fogyasszunk inkább rágógumit. A rágógumi átmeneti enyhülést hozhat a gyomorégéstől szenvedők panaszaira. A rágózás által ugyanis fokozódik a szájban a nyáltermelés. A nyál savsemlegesítő hatású, illetve segít az emésztőnedvek nyelőcsőből történő eltávolításában, így a maró érzés megszüntetésében.

Angol kutatók által, 10 fő részvételével végzett kísérlet során a rágógumi használat szintén csökkentette az előzetesen a páciensek szervezetébe juttatott savas anyag mennyiségét. A rágózás következtében megduplázódott a nyál mennyisége és csökkent a nyelőcsőben lévő sav.

Rágógumi helyett választhatunk kemény cukorkát is. Arra azonban ügyeljünk, hogy egyik se tartalmazzon mentol. A menta ugyanis ellazítja a nyelőcső és a gyomor közti záróizmot, ezáltal megkönnyíti a gyomor savas tartalmának nyelőcsőbe történő áramlását, ami szintén égető érzéshez vezetne.

A házi praktikák ezen fajtái azonban kizárólag alkalmanként jelentkező gyomorégés ellen alkalmazandóak. Amennyiben tüneteink rendszeresen fennállnak, naponta, vagy hetente több alkalommal jelentkeznek, mindenképpen forduljunk kezelőorvoshoz. A tünetek ez esetben emésztőrendszeri problémákra, vayg reflux betegségre utalhatnak.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu