Köremaillel a fittségért - Legfrissebb

Köremaillel a fittségért

Köremaillel a fittségért

Hatékonyan javíthatja a dolgozók étrendjét, sőt, a testmozgás arányát is növelheti akár egy egyszerű köremail is.

A Kaiser Permanente Kutatórészlegének az American Journal of Preventive Medicine-ben megjelent cikke beszámol arról, hogy a kutatásban összesen 787 Kaiser Permanente alkalmazott kapott e-mailt, az ALIVE (A Lifestyle Intervention Via E-mail, azaz Életmódváltás E-maillel) program keretében. 351-en heti rendszerességgel kaptak életmódi tanácsokat tartalmazó elektronikus levelet, a többiek, 436-an mindössze a vizsgálat kezdetén kaptak visszajelzést arról, hogy étrendjük és fizikai aktivitásuk mértéke megfelel-e a nemzeti irányelveknek.

Előbbi csoport tagjai egyénre szabott, gyakorlati és elérhető célkitűzésekről olvashattak minden héten. Olyan apró sikereket akartak elérni, mint például desszertként gyümölcs fogyasztása heti háromszor, ebédidőben minden nap 10 perces séta, vagy gyalogosan menni bevásárolni az autózás helyett. A tizenhat hetes program végeztével a rendszeres e-mailt kapók fizikailag aktívabbnak bizonyultak, több zöldséget és gyümölcsöt ettek, és csökkentették a telített zsírok és a transzzsírok fogyasztását a kontroll csoporthoz képest.

A legnagyobb változást azoknál tapasztalták, akik a vizsgálat kezdetén nem érték el az ajánlásokban foglalt követelményeket. Az addig rendszeresen egyáltalán nem mozgó dolgozók például csaknem heti egy órával többet mozogtak, és heti két órával csökkentették az ülő foglalatosságaikat (például a tévénézést, vagy a videózást). A változások még négy hónap elteltével is kitartottak.

A kutatás vezetője, Barbara Sternfeld szerint a legfőbb üzenet, hogy ezzel az egyszerű és költséghatékony módszerrel is kitűnő eredményeket lehet elérni, ami a dolgozókon kívül a munkáltató érdeke is. A beavatkozásra annál is inkább nagy szükség van, mert az amerikaiak 55 százaléka nem mozog naponta 30 percet, és a lakosság háromnegyedének étrendjében több mint 30 százalék a zsír, ami soknak számít.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu