A válság ellenére is töretlen az emberek optimizmusa - Legfrissebb

A válság ellenére is töretlen az emberek optimizmusa

A válság ellenére is töretlen az emberek optimizmusa

Gazdasági válság, influenzajárvány, éhínség ide, vagy oda, az emberek optimisták. Ha véletlen önmagán, vagy környezetén nem vette volna észre, akkor most szólunk, hogy egy világméretű kutatás szerint az emberek optimizmusa töretlen.

Több, mint 140 ország mintáját sikerült elemezni a Gallup World Poll adatai segítségével. 150 000 felnőtt megkérdezésén alapuló minta a világ 95%-ára nézve reprezentatív. A válaszolók 89 %-a úgy gondolja, hogy az elkövetkező ötven évben nem kell rosszabb dolgokra számítani, mint jelenleg, és 95 % arra számít, hogy öt év múlva nem fog rosszabbul élni, mint öt évvel ezelőtt. Az adatok szerint az életkor és a vagyon csak kis mértékben befolyásolják az optimizmust.

A kutatók ebből arra következtetnek, hogy az optimizmus egy univerzális jelenség. Országos szinten a legnagyobb optimizmus Írországban, Brazíliában, Dániában és Új-Zélandon figyelhető meg, a legkevésbé optimista országok Egyiptom, Zimbabwe, Haiti, és Bulgária. Az USA pedig még megcsípte a legoptimistábbak top 10-es listájának utolsó helyét.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu