A marihuána rákot okozhat - Legfrissebb

A marihuána rákot okozhat

A marihuána rákot okozhat

Számos korábbi kutatás bizonyította, hogy a marihuána káros az egészségre. Fogyasztása különböző mentális problémákhoz és pszichózishoz vezethet. A legújabb kutatások szerint a marihuána roncsolja a DNS-t is, ezzel pedig fokozza a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A dohányfüsthöz hasonló mérgező anyagok károsíthatják a DNS-t és növelhetik a tüdőrák, és más daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Most úgy tűnik, ugyanez igaz a marihuána füstjére is. A tudósok szerint az acetaldehid, ami mind a normál, mind a marihuánás cigaretta füstjében megtalálható nagymértékben roncsolhatja a genetikus állományt.

Módosított tömeg spektrometria segítségével Rajinder Singh és a Leicester Egyetem kutatói most minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy a marihuána füstje is legalább olyan káros, mint a dohányfüst. "Eredményeink szerint a DNS-re gyakorolt káros hatás tekintetében a cannabis (marihuána) füstje legalább olyan veszélyes, mint a dohányfüst, és komoly rákkeltő hatással rendelkezik" - nyilatkozta Dr. Singh.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu