Legfrissebb

« Előző oldal  1   2 ...   54   55   56   ... 59   60   Következő oldal »

Az optimális koleszterinszint és vérnyomás elérésével megelőzhető lenne a stroke-on már átesett emberek második stroke-ja vagy szívrohama.

A lazac vagy más zsíros halak heti egyszeri fogyasztása csökkenti a férfiak esélyét a szívelégtelenség kialakulására. A megfigyelés tovább erősíti azt az elméletet, mely szerint az omega-3-zsírsavak jót tesznek a szívnek.

Egy nemrég végzett tanulmány azt állítja, a munkahelyi stressz csökkentése lehet a kulcs a depresszió megelőzéséhez.

Óvatosan a cukorral!

A nádcukorból, vagy répacukorból készült melaszból desztillálás útján barna cukrot, majd fehér cukrot állítanak elő. A fehércukor, porcukor, melasz, a méz egyaránt emelik a vér inzulin szintjét, illetve a szerotonin szintet. A szerotonin hangulatjavító anyag. A cukor fogyasztása emeli a szerotoninszintet, ezáltal emeli hangulatunkat.

A csokoládét először a Közép-Amerika vidékén élő bennszülöttek készítették és fogyasztották. A ma kapható termékek mintegy 200 éves kísérletezés végtermékei. A kakaóbabból készült kakaó három formában található meg a csokoládéban. Folyékony állapotban, a kakaóvaj és kakaó por keverékeként a kakaómassza, illetve létezik külön kakaóvaj és por formában is. Az adott termékek kakaó tartalma, az előírásoknak megfelelően országonként változik.

« Előző oldal  1   2 ...   54   55   56   ... 59   60   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu