Legfrissebb

« Előző oldal  1   2 ...   55   56   57   ... 59   60   Következő oldal »

Együnk sült krumplit és fogyjunk - ezt tanácsolja egy elhízás-ellenes kezeléseket folytató ausztrál orvos.

Aludj jól, álmodj szépeket! – mondjuk gyakran egymásnak lefekvés előtt. Az egyszerűnek tűnő „feladat” azonban sokaknak gondokat okoz. Az alvászavar a túlzott stressz egyik következménye, de a kialvatlanság még zaklatottabbá teszi az embert. Van néhány tippünk, hogyan kerüljünk ki az ördögi körből!

A megfázás és az influenza egyaránt légúti megbetegedések. A megfázás tünetei rendszerint enyhébbek. Ezek lehetnek torokfájás, orrdugulás, orrfolyás, köhögés, hőemelkedés. Az influenza ezzel szemben magas lázzal, hidegrázással, izomfájdalmakkal és fáradtságérzettel jár. A náthás megbetegedést közel 250 féle vírus okozhat-ja, ezért nem is létezik a megfázás megelőzésére szolgáló védőoltás. A betegség súlyossága sem indokolja vak-cina kifejlesztését, a tünetek rendszerint néhány nap lefolyása alatt elmúlnak.

A kellemes, közös családi ebédek gyakran végződnek gyomorégéssel. Savlekötők helyett, desszertként fogyasszunk inkább rágógumit. A rágógumi átmeneti enyhülést hozhat a gyomorégéstől szenvedők panaszaira. A rágózás által ugyanis fokozódik a szájban a nyáltermelés. A nyál savsemlegesítő hatású, illetve segít az emésztőnedvek nyelőcsőből történő eltávolításában, így a maró érzés megszüntetésében.

...de jobban jár, ha leszokik

Mindenki emlékszik még az első szálra. Ha azóta megrögzött dohányossá vált az illető azért, ha pedig még a füst látványa is undorral tölti el, hát azért. Azzal kapcsolatban, hogy kiből lesz láncdohányos, sok elmélet született már. Legutóbb japán kutatók fedezték fel a gént, mely a nikotinfüggőséget okozza. Való igaz, hogy a nikotin agyműködésünket is befolyásolja. Nem mellékesen pedig olyan anyag, mely képes elérni, hogy később ismét rágyújtsunk, fokozza a cigaretta utáni vágyunkat.

« Előző oldal  1   2 ...   55   56   57   ... 59   60   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu