Mi a baj az ásványvízzel? - Legfrissebb

Mi a baj az ásványvízzel?

Mi a baj az ásványvízzel?

Bár sokan azt gondolják, hogy az ásványvíz biztonságosabb, mint a csapvíz, egy friss amerikai kormányzati jelentés megkérdőjelezi ezt.

Az Environment Working Group nevű szervezet által vizsgált 200 fajta ásványvíz mindössze 2 százalékán voltak a vízbiztonság szempontjából meghatározó információk feltüntetve, így sem a víz eredetéről, összetételéről és az alkalmazott tisztítási módszerről nem volt olvasható leírás. „A vásárlóknak joguk van tudni, mi van a vízben, amit megvesznek – mondja Nneka Leiba, a munkacsoport tagja. A jelenlegi információk megtévesztőek.”

„Míg a csapvizet rendszeresen tesztelik, és a határértéket meghaladó szennyezőanyag szint esetén 24 órán belül figyelmeztetik a fogyasztókat, addig az ásványvizekre ez a szabályozás nem vonatkozik – mondta Dr. Joshua Sharfstein, az amerikai élelmiszer-ellenőrző hatóság munkatársa. Még ha vizsgálják is azokat, az eredményt nem kötelesek a palackon feltüntetni.” A probléma megoldására már elkészült egy törvényjavaslat, mely szigorítaná a jelenlegi szabályozást.

A felmérésen a legismertebb márkák is rosszul szerepeltek, tehát ezek választása sem biztonságosabb. Nneka Leiba szerint megoldást jelent a csapvíz tisztítása aktív szén szűrőkkel, illetve akár komolyabb víztisztító – berendezésekkel.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu