Menta, az univerzális csodaszer - Legfrissebb

Menta, az univerzális csodaszer

Menta, az univerzális csodaszer

Amellett, hogy a mentalevél jól mutat a limonádéban és a koktélokban, egészségügyi haszna sem elhanyagolható. Sőt, a fájdalomcsillapítástól kezdve, a stresszoldáson keresztül a fogyókúráig, számtalan felhasználási területe van.

A menta görög eredetű név, a legenda szerint egy Menthe nevű nimfáról kapta a nevét, akit Hádész felesége, Perszefoné változtatott gyógynövénnyé, mert Hádész szemet vetett a nimfára.

A borsmenta egy spontán létrejött, többszörös fajhibrid. Termesztették már az ókori Kínában és Japánban is. Ma iparilag előállított illóolaját rágógumikban, fogkrémekben is felhasználják, használja a kozmetikai és élelmiszer ipar is. A gyógyászatban legalább 2000 éve használják, Erdélyben például még ma is fontos növénye a népi gyógyászatnak. Európa összes országában, de Amerikában és több ázsiai országban is hivatalosan szerepel a gyógyszerkönyvekben.

Segíti az emésztést, ideg- és gyomorerősítő, enyhíti a hányingert, az emésztőrendszer simaizmainak elernyesztésével csökkenti a gyomorgörcsöt, szélhajtó és antiszeptikus hatású, valamint serkenti az epeműködést. A borsmenta-tea amellett, hogy jó kiegészítője egy fogyókúrának, köhögés, torokfájás, hurut esetén is jótékony hatású, gyakori alkotóeleme köptetőknek, de légzéskönnyítő kenőcsöknek is. jó kiegészítője egy fogyókúrának is. Fájdalomcsillapító hatása miatt bőrbe dörzsölve enyhíti az izomfájdalmat.

A borsmenta élénkíti a központi idegrendszert, elűzi az álmosságot és a fáradtságot, élénkít és segíti a tiszta gondolkodást. Csillapítja a rovarcsípések, bőrbetegségek okozta viszketést, megnyugtatja a nap égette bőrt, lehűti az átforrósodott testet. Masszázsolajba keverve bársonyossá teszi a bőrt.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu