Szabaduljon meg a vesekőtől! - Legfrissebb

Szabaduljon meg a vesekőtől!

Szabaduljon meg a vesekőtől!

Mire jó a nyírfalevél?

A nyírfa fehér törzsű, hajlékony, csüngő lombú fa, melynek szépségében számos parkban gyönyörködhetünk. A népi hiedelmek szerint Nagyasszonyunk fájával minden komoly baj távol tartható. A nyírfa szárított levelében sok C-vitamin is található, ezért használták a tavaszi fáradtság megelőzésére. A népgyógyászatban elsősorban vértisztítóként és ízületi-, illetve vesebetegségek orvosságaként tartották számon.

A nyírfalevél szaponinokat, flavonoidokat és illóolajakat tartalmaz, bennük sok szalicil-metilészterrel.

Hatásai

- Vízhajtó: erélyes vizelethajtó, ezért csökkenti az ödémát és a vérnyomást. Amikor felfedezték a levelek vizelethajtó hatását, a nyírfa a vesefa nevet kapta. A nyírfalevél tea formájában tökéletesen ártalmatlan, nem irritálja a vesét. A levéllel végzett klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy segítségével a naponta kiválasztott vizelet mennyisége akár az ötszörösére is növekedhet. Több hónapos kúraszerű fogyasztása alatt egyes vesekőfajták feloldódnak és nem képződnek újra.
- Húgyúti fertőtlenítő: húgyúti fertőzések esetén enyhe fertőtlenítő (antiszeptikus) és a vesekövek képződését gátló hatása van.
- Gyulladáscsökkentő: mivel sok gyulladáskeltő anyag kiürülését segíti, a zajló gyulladások (például reuma) gyorsabban megszűnnek.
- Bőrtisztító: salaktalanító hatásának köszönhetően enyhülnek a bőrbetegségek, például az ekcéma, a pszoriázis, a gennyedések és az aknék is.

Igyunk naponta 3-4 csésze teát az étkezések között!

- Tipp: A makacs haj puha és csillogó lesz, ha nyírfalevélből készült oldattal öblítjük le. Hajhullás-gátló hatása is ismert. Öntsünk egy evőkanál nyírfalevélre forrásban lévő vizet, majd 15 perc múlva szűrjük le! Szőkék, vigyázat: az oldat besötétítheti a hajat!


Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu