Fogyjon joghurttal! - Nőknek

Fogyjon joghurttal!

Fogyjon joghurttal!

Az étrendbe épített joghurt segíthet a testzsír égetésében, felgyorsítja a fogyást, a felesleges kilók leadását. Akik a csökkentett kalóriájú diéta részeként naponta háromszor esznek zsírszegény joghurtot, 22 százalékkal több súlyt és 61 százalékkal több testzsírt vesztenek, mint akik egyszerűen csak a bevitt kalóriamennyiséget csökkentik. A joghurtevők párhuzamosan 81 százalékkal több zsírszövetet vesztettek hastájékról, mint nem joghurtevő társaik.

A zsírszövet fokozott csökkenése mellett a joghurtevők kétszer hatékonyabban őrizték meg az izomszövetük mennyiségét. Ez a tény igen fontos, hiszen fogyókúra során nem az izomszövetet, hanem a zsírszövetet szeretnénk elveszteni. Ráadásul az izomszövet az, ami égeti a kalóriákat, és segít a zsírszövet eltüntetésében. A kálcium- és proteinbevitel kalóriaszegény diéta során központi szerepet játszhat a zsírégetésben és a fogyásban.

Külön kiemelendő, hogy a joghurtevőknél a szívérrendszeri szövődmények (szívinfarktus, agyvérzés) szempontjából legveszélyesebb hasi zsírszövet 81 százalékkal nagyobb mértékben mérséklődött. A megfigyelés mögött meghúzódó mechanizmus nem teljesen ismert. Feltételezik, hogy a joghurttal bevitt kálcium és fehérje játszik központi szerepet a zsírszövet mennyiségének csökkentésében.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu