A nőknek tilos a borfogyasztás? - Nőknek

A nőknek tilos a borfogyasztás?

A nőknek tilos a borfogyasztás?

Sem a fehér-, sem a vörösbor fogyasztása nem nyújt védelmet a nők számára a mellrák ellen - ez derült ki egy új tanulmányból. Sőt, úgy tűnik, mindkettőnek negatív hatása van.

Polly Newcomb, a tanulmány szerzője elmondta, hogy eredményeik alapján a vörösbor nem csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, annak ellenére, hogy korábbi tanulmányok a vörösbor szívvédő hatásait írták le.

„Nem találtunk különbséget a fehér- vagy vörösbor fogyasztása és az emlőrák kockázata közt, azonban jótékony hatásokat sem figyelhettünk meg.” – mondta Newcomb.

Valójában, azoknak a nőknek, akik tizennégy vagy több pohár alkoholt isznak hetente, 24%-kal nagyobb az esélye emlőrákra, mint az absztinenseknek - állítják a kutatók.

„Amennyiben egy nő iszik, úgy azt mérsékelten kell tennie. Egy pohárnál semmiképp sem többet naponta. És ha úgy dönt vörösbort fog inni, az azért legyen, mert szereti az ízét nem pedig mivel csökkenti a mellrák kockázatát.” – mondta Newcomb.

Az eredmények 6327 emlőrákos és 7558 egészséges nővel készült, alkoholfogyasztási szokásaikat firtató interjú alapján készült.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu