Nem érdemes a vaginát plasztikáztatni - Nőknek

Nem érdemes a vaginát plasztikáztatni

Nem érdemes a vaginát plasztikáztatni

Egyre több nő látja úgy, hogy nemi szerve nem elég szép. Elképesztő mértékben megnőtt a vaginaplasztikák száma, különösen a fiatalok körében. Még dokumentumfilm is készült a jelenségről.

A szeméremajkak esztétikai okokból történő plasztikázása, a nemi szervek esetleges zsírleszívása, a klitorisz felett lévő bőr eltávolítása és az egész vagina lerövidítése jelenti együttesen azt a beavatkozást, amelyet vaginaplasztikának hívnak az orvosok. A nyugati megtriplázódott ezeknek a műtéteknek a száma és egyre több tizenéves is vállalkozik rá. Pedig a beavatkozások amellett, hogy komplikációkat okozhatnak, sokszor még az érzékelést is tompítják, esetleg teljesen megszüntethetik a gyönyörérzés készségét.

A Channel 4 angol kereskedelmi televíziós csatornán vetített The Perfect Vagina (A tökéletes vagina) című filmből kiderül, miből is állnak ezek a műtétek, kik vállalkoznak rá és miért. A filmből kiderül, leggyakrabban azzal fordulnak az orvoshoz, ha a kisajkak nagyobbak, mint a nagyajkak, a sebészek pedig ezt a szeméremajkak megcsonkításával oldják meg. Emellett a műtét mellett a nemi szervek zsírleszívása a második legnépszerűbb vaginaplasztika-típus, amit azért csináltnak meg a nők, hogy a szeméremdombjuk laposabb és fiatalosabb legyen.

A film kapcsán az is nyilvánvalóvá válik, hogy csak néhány orvos foglalkozik azzal, hogy egy műtét után összekösse az idegvégződéseket, hogy legyen érzület a testrészben a plasztikát követően is, de sok sebész ezzel már nem foglalkozik. Pedig egy ilyen műtét akár másfél millió forintba is kerülhet.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu