Jó időben is óvatosan! - Nőknek

Jó időben is óvatosan!

Jó időben is óvatosan!

A nők nagy része alig várja a jó időt, hogy levehesse szorító cipőjét, és nyitott szandálban harisnya nélkül járhasson. Jólesik lábunkat felszabadítani, de nem szabad elfelejtkeznünk annak rendszeres ápolásáról. A lábszár bőre hajlamos a kiszáradásra, ezt krémezéssel és masszázzsal gyorsan rendbe hozhatjuk. Mosdás után testápolóval kenjük be lábszárunkat, és körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe lábfejtől a szív irányába haladva.

Ha bőrünk olyan száraz, hogy szinte „cserepes”, néhány napig zsíros babakrémmel ápoljuk. Az elhalt hámréteg eltávolításához dörzskesztyűvel, vagy kis kefével dörzsöljük át lábunkat, szintén körkörös mozdulatokkal, bokától a szív felé haladva. Ezt tehetjük szárazan, vagy vizesen is, de utána be kell krémezni bőrünket. VIGYÁZAT! Visszér, vagy sérülés esetén tilos kefemasszázst végezni.

A zavaró szőrszálak eltüntetésének is több módja létezik. Legegyszerűbb a szőrtelenítő krémek, a gyantázás, vagy kis kézi elektromos epillátor használata. A borotválást kerüljük, mert az megerősítheti a szőrszálakat. Szőrtelenítés után töröljük át lábunkat kamilla főzettel, majd vékonyan krémezzük be.

A nyitott szandál felfedi a lábfej hibáit. Gyakori panasz a sarok bőrének megkeményedése, és berepedése. Ezek nemcsak esztétikai problémát, hanem egészségügyit is okoznak, mert a repedéseken keresztül az utca porából betegséget okozó baktériumok és gombák kerülhetnek a szervezetbe. Megelőzésként rendszeresen krémezzük be a sarok bőrét puhító krémmel, természetesen alapos tisztítás után. Ha már megvan a baj, áztassuk fertőtlenítős vízben lábunkat, majd sarokreszelővel távolítsuk el a megvastagodott hámréteget, ezután kenjük be zsíros vitaminos krémmel, vagy langyos olajjal. Éjszakára pakolást is tehetünk rá, de ilyenkor húzzunk rá pamutzoknit, hogy ágyneműnket megvédjük. Ha túl mély a repedés, áztatás után szórjuk be sebhintőporral, és csak ezután krémezzük be. A lábkörmök ápolását sem felejtsük el, lakkozáskor ügyeljünk, hogy a kézkörmökkel azonos színűre fessük. Nyáron, különösen a strandokon könnyű gombás fertőzést kapni, ha ennek jeleit tapasztaljuk, feltétlenül forduljunk orvoshoz. Saját papucs használatával, és a mosdás utáni szárazra törléssel, esetleg fertőtlenítő hatású hintőpor használatával sok bajt megelőzhetünk.

A lábfájás elkerülésért igyekezzünk kényelmes lábbelit hordani, amit otthon cseréljünk le gyógypapucsra. Rendszeresen tornáztassuk lábunkat, ezt akár TV nézés közben is megtehetjük. Kitűnő értorna a hideg-meleg lábfürdő, de mindig hideggel fejezzük be. Használjunk gyógynövényeket a fürdő elkészítésekor. Nyaraláskor járjunk sokat mezítláb, főleg homokon, vagy aprókavicsos terepen. A séta, a kerékpározás, a futás mind-mind kiváló lábtorna, ami az egész szervezetre jót hatással van.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu