Rákkeltő lehet a fekete fehérnemű - Nőknek

Rákkeltő lehet a fekete fehérnemű

Rákkeltő lehet a fekete fehérnemű

Egy Németországban végzett teszt eredménye szerint a fekete fehérneműk csábítóak ugyan, de sajnos nem egészségesek, mert a bennük lévő festékkoncentráció sok esetben túl nagy.

Volt olyan fekete melltartó a vizsgáltak között, amelynek pántja jóval több p-amino-azobenzolt tartalmazott, mint a törvényben meghatározott kilogrammonkénti harminc milligrammos határérték. Ez egy olyan anyag, amely izzadás hatására elválhat a fekete színtől, és kioldódhat a szövetből. A bőrön át a szervezetbe jutva pedig rákot is okozhat. Nemcsak olcsó fehérneműmárkák, de olyan francia elitmárkák, mint a Chantelle és a Lejaby is megbuktak a teszten magas színanyagtartalma miatt.

A Wonderbra Transparent Line elnevezésű modelljében még dietil-hexil-ftalátot is találtak, ami egy veszélyes lágyítószer, mely szerepel a rákkeltő anyagok EU-s listáján, továbbá meddőséget is okozhat. Tilos alkalmazni gyerekjátékokban és csecsemőkellékekben. A teszt készítői azt javasolják, hogy minden újonnan vásárolt melltartót alaposan mossunk ki az első használat előtt.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu