A szexi kinézet ára - Nőknek

A szexi kinézet ára

A szexi kinézet ára

Miért ne viseljünk magassarkút

Bármelyik nő millió okot fel tud sorolni, hogy miért jó magassarkúban tipegni. Egy orvos viszont annál is több okot ismer, amivel lebeszélné a hölgyeket erről a modern kori kínzóeszközről. Lábfájás, bütykök, benőtt köröm, derékfájás, de még fejfájás is lehet a magassarkú cipők állandó viselésének következménye.

Hálásak lehetünk az evolúciónak, hogy olyan strapabíró szerkezettel áldott meg minket, mint a láb. Az átlagosan naponta megtett 8-10 ezer lépés és a lépéseknél talpunkra nehezedő erő - ami futásnál még több-, amúgy is elég megterhelő lábunknak, az mégis jól bírja. Ám amikor azzal súlyosbítjuk a helyzetet, hogy magassarkúban tipegve ennek a terhelésnek a zömét a lábujjainkra visszük át, akkor ott már a test jelzi egy idő után, hogy valami nem oké.

Ilyenkor a test gravitációs középpontja eltolódik, jobban terhelődik a boka, a térd, a gerincoszlop, az izmok megmerevednek, nyomják az idegszálakat, ami krónikus fejfájást is eredményezhet. A hegyes, szoros cipők pedig további deformitásokat – bütyköket és kalapácsujjat – okozhatnak. Ezért érdemesebb csak különleges alkalmakkor tűsarkúban tipegni, és azok közül is jobb az, ami stabilan tartja a lábakat, tehát nem csak néhány pántból és egy 12 centis sarokból áll a cipellő. Ha új cipőt akarunk beszerezni, azt délután tegyük, mert ekkor a kissé megdagadt lábunkra biztosan nem veszünk olyan cipőt, ami később szorítani fog. Végül pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a túlsúly tovább ronthat a helyzeten, ne tegyük ki testünket még ennek a terhelésnek is.

Persze ezek az egészségügyi szempontok, aki viszont ragaszkodik a szexi kinézethez, az viselje a tűsarkút… Aztán viselje annak következményeit is.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu