Igéző szemek - Nőknek

Igéző szemek

Igéző szemek

Közmondás szerint a szem a lélek tükre, örömünk, bánatunk azonnal meglátszik tekintetünkben. A szem a hódítás leghatásosabb fegyvere is. A keleti kultúrákban is, ahol csak egy szempár látható a nőkből, sok férfit rabul ejt egy-egy varázslatos tekintet.

A szemünk állandó ártalomnak van kitéve. A levegőben lévő szennyeződés, a szél, vagy huzat, a TV nézés, a több órás számítógépezés, a neon lámpák fénye, az uszoda vize mind- Mivel a szemünk egyik legfontosabb érzékszervünk, rendszeresen törődnünk kell ápolásával.
mind ártanak szemünknek. A fáradtságtól sötét karikás lesz a szemünk, és az öregedést is a szem körül kialakuló apró ráncok, a szarkalábak jelzik először. Ezért nagyon fontos, hogy szemünk ápolásával rendszeresen foglalkozzunk. A szemápolás naponta csak néhány percet vesz igénybe. A fáradt szemet felfrissíthetjük langyos borogatással, amit kamilla, borsmenta vagy szemvidítófű teájából készítsünk. A langyos teába mártsunk vattacsomót, helyezzük szemünkre, és kihűlésig tartsuk rajta. Ezután óvatosan itassuk le a nedvességet, és finom mozdulatokkal krémezzük be a szem környékét tápláló szemránckrémmel.
Időnként fürdetéssel is kényeztethetjük szemünket, amikor felforralt, majd langyosra hűtött vízbe, vagy kamillateába mártjuk az arcunkat, közben a vízbe pislogunk. Ragyogóvá teszi tekintetünket. Napközben, ha fáradtnak érezzük szemünket, feltétlen szakítsunk rá egy-két percet, hogy lehunyva pihentessük.

 

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu