A nagy mell cukorbetegséghez vezethet - Nőknek

A nagy mell cukorbetegséghez vezethet

A nagy mell cukorbetegséghez vezethet

Különös összefüggést talált egy kanadai kutatócsoport. Kutatási eredményeik szerint a nők mellméretéből lehet arra következtetni, mekkora esélyük van a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására.

92000 nőt vizsgálva jöttek rá, hogy, akik 20 éves korukban már D kosaras melltartót hordanak, közel 60 százalékkal nagyobb az eséllyel lesznek később cukorbetegek, mint kisebb mellméretű hölgytársaik. A betegség kialakulásának kockázata annál nagyobb, minél nagyobb a mellméret. Akinek nemcsak melle, de a testtömeg-indexe is magas, azoknak a cukorbetegséget illetően mintegy négyszeres rizikóval kell számolniuk.

A túlsúlyt – különösképpen a has tájékára koncentrálódó, centrális típusú elhízást – már korábban összefüggésbe hozzák a cukorbetegséggel. Az új felfedezés szerint azonban a női mellben raktározódó zsírszövet egy újabb, az elhízástól független veszélyt jelenthet.

A kutatásban részt vevő egyelőre még nem vonnak egyértelmű párhuzamot a női mell mérete és a cukorbetegségre való hajlam között. A feltételezés igazolása további kutatásokat tesz szükségessé.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu