Praktikák hajhullás ellen - Nőknek

Praktikák hajhullás ellen

Praktikák hajhullás ellen

A hajhullás minden nő rémálma, de nem kell aggódni az teljesen természetes, ha kezünkben marad pár tucat hajszál egy hajmosás, vagy fésülködés után. Akkor van baj, ha naponta több mint 100 szál hajunk hullik ki huzamos ideig. De ekkor is megpróbálkozhatunk néhány házi praktikával, mielőtt orvoshoz fordulunk.

Mivel nyomelem-hiány is okozhatja a hajhullást, először járjunk utána az orvosunk segítségével, miből van hiányunk és sürgősen pótoljuk azt. Jótékonyak az olyan természetes anyagok is, amelyek fitoösztrogént tartalmaznak, mint például a gránátalma, vagy a ligetszépe. Csökkentsük a stresszt életünkben, tanuljunk meg relaxálni, mert a stressz is okozhatja a hajhullást.

Próbáljunk meg minimális kemikáliát, mesterséges szert a hajunkra kenni, válasszunk inkább természetes alapanyagú festéket, sampont, balzsamot. Jót tesszük, ha betartjuk nagyanyáink tanácsát, miszerint minden este százszor végig kell húzni a hajunkon egy disznósörte kefét. Ez masszírozza a hajtöveket, serkenti a hajhagymák vérellátását. A masszírozás amúgy is jót tesz, hajmosáskor se feledkezzünk meg róla.

Végül íme egy hajpakolás, aminek rendszeres használata sokaknál véget vetett a hajhullásnak: Keverjünk össze levendula-, cédrus-, kakukkfű- és rozmaringolajat – mindegyikből 5 cseppet ehhez adjunk 30 milliliter jojobaolajat ( ha ez nincs szőlőmagolaj is jó), ezt heti három-négy alkalommal folytassuk, amíg nem tapasztalunk javulást.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu