Fogyjon ecettel! - Nőknek

Fogyjon ecettel!

Fogyjon ecettel!

A hagyományos, salátaöntetekhez és savanyúságokhoz használt ecet orvosságnak is kiváló - állítja egy új tanulmány.

Japán kutatók felfedezték, hogy az ecet megelőzheti a zsír lerakódását, az elhízást - legalábbis egerek esetében biztosan. Tomoo Kondo kutató és munkatársai megjegyezték, hogy az ecetet már ősidőktől fogva használják a népi gyógyászatban egy sor betegségre. Az ecet fő összetevője, az ecetsav segíthet karban tartani a vérnyomást, a vércukorszintet és a zsírfelhalmozódást is.

A kísérlet során laboratóriumi egereket zsíros ételekkel etettek. Amely állatokkal ecetet itattak, azoknak jelentősen kevesebb zsír rakódott le a szervezetükben (akár 10 %-kal), mint a többiekében. A diétás tanács- és figyelmeztetésdömping ellenére a kutatás eredménye pont akkor kerül napvilágra, mikor az amerikaiak táplálkozási szokásai egyre borzalmasabbak. Múlt hónapban a tudósok azt nyilatkozták, hogy manapság egyre kevesebb közép-és időskorú amerikai fogadja meg az egészséges életmódra vonatkozó tanácsokat, mint két évtizeddel ezelőtt.

Az új kutatás újabb bizonyítékot szolgáltat arra nézve, hogy az ecetsavval sikeresen felvehetjük a harcot a zsír ellen, mivel olyan géneket hoz működésbe, mely a zsírlebontásért felelős fehérjéket termeli, így csökkenti a zsír lerakódását a szervezetben. A hatás igazolására azonban még további, embereken végzett kísérletek is szükségesek.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu