A szexallergia gyógymódja a szex - Nőknek

A szexallergia gyógymódja a szex

Amerikai kutatók szerint vannak olyan nők, akik allergiásak a szexre. Elég elkeserítően hangozhat, de van ellenszer: a gyakori szexuális együttlét.

"Nagyon ritka jelenség, de előfordul" - mondja David Resnick allergológus, a New York-i Presbiteriánus Kórház orvosa. A jelenség valójában az ondóra adott allergiás reakció, ami a szakember szerint a nőkben tipikusan az együttlét után 30 perccel alakul ki, és a hüvely illetve a nemi szerv égő, viszkető érzésével jár, de súlyosabb esetben általános tünetek is jelentkezhetnek.

1073 nőből 130-nál figyelték meg a jelenséget. Az orvos szerint a nők nem minden esetben az ondóra érzékenyek, hanem inkább az abban megjelenő kémiai anyagokra, ami főleg a táplálkozás során kerül a férfi szervezetébe (például mogyoró fehérjék), de előfordult már praxisában ondó-penicillin-allergia is.

Resnick megfigyelései szerint az ondó-allergiában szenvedő nőknek az esetek felében más allergiás betegsége is van. A szindróma kezelése más ilyen betegségekhez hasonlóan a szervezet deszenzibilizálásával (az allergiát okozó anyagot alacsony koncentrációban gyakran bejuttatják a szervezetbe) történik. A kezelés pikantériája, hogy emellett heti háromszor szükség van szexuális együttlétre is.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu