Sörben a női egészség - Nőknek

Sörben a női egészség

Sörben a női egészség

Egy spanyol tanulmány szerint a sörivás megelőzheti a csontritkulást. A kutatók állítása szerint a sörben található szilícium lassítja a csontok leépülését és segíti újak épülését, így véd a különböző csontbetegségek ellen.

A kutatás szerint a rendszeresen sört fogyasztó nőknek erősebbé váltak csontjaik, ezért kevésbé voltak hajlamosak a csontritkulásra. A sörben fitoösztogén is található, ami szintén segíti megóvni a csontok egészségét.

A csontok rostokból, ásványanyagokból, vérerekből és csontvelőből épülnek fel. Az egészséges csontok sűrűbbek és apró lyukak tagolják a különböző csontrészeket.

A kutatók 1700 nőt kérdeztek meg sörfogyasztási szokásaikról, majd ultrahanggal vizsgálták meg őket, illetve csontozatukat. Az eredmények szerint a rendszeresen sört fogyasztó nők csontjai minden esetben sűrűbbek.

Az Egyesült Királyság Országos Csontritkulás Társasága mégsem tanácsolja a fokozott alkoholbevitelt, bár régebbi amerikai kutatások is találtak összefüggést a rendszeres, mérsékelt sör és borfogyasztás, valamint a csontritkulás kockázatának csökkenése között.

Az amerikai tudósok adatai szerit a naponta 1-2 pohár bort vagy sört fogyasztók körében a csontsűrűség 2.4-4.5 százalékkal magasabb, mint a kevesebb, vagy több alkoholt fogyasztók esetében.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu