Káros az egészségre a fiatalabb szerető? - Nőknek

Káros az egészségre a fiatalabb szerető?

Káros az egészségre a fiatalabb szerető?

A nők számára egészségtelen a fiatal szerető - állapította meg a Max Planck Intézet. Minél idősebb egy nő partneréhez viszonyítva, az elhalálozás kockázata annál magasabb.

Ha például élettársa hét-kilenc évvel fiatalabb, a nő esetében a kockázat 20 százalékkal magasabb, mint a hasonló korú partnerek esetében. Azaz a nők számára a fiatalabb partner inkább koporsószög, mint éltető forrás.

Ennek egyik lehetséges oka a tanulmány szerint az, hogy a fiatalabb partnerekkel rendelkező nőket különcként kezelik, és mindez az érintett számára fokozottabb stresszel jár. A túl sok stressz pedig ismeretesen megrövidíti az életet.

A rövidebb élethez hozzájárulhat a krónikus pénzszűke is. A fiatalabb nővel élő férfiak túlnyomó többsége ugyanis anyagilag jól eleresztett, miközben az idősebb partnerekkel rendelkezők az esetek többségében gazdagnak aligha mondhatók. A hiányzó pénzt pedig a partner rendszerint képtelen előteremteni, ami számára szintén túlságosan sok gondot és feszültséget okoz.

Ezért a rostocki kutatók az idősebb nőket arra szólították fel: jól gondolják meg, hogy kihez is kötik életüket, illetve pénztárcájukat.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu