Senior

1   2   3   4   5 ...   ... 10   11   Következő oldal »

Figyeljünk egymásra!

Szinte mindannyian találkoztunk már azzal, hogy idősebb embereknek olykor nehezükre esik észben tartani a közelmúlt dolgait, miközben egészen pontosan idézik fel életük régvolt eseményeit. Az életkor kitolódásával jelentős problémává vált mind az időskori feledékenység, mind pedig az ezzel szoros kapcsolatban álló dementia, vagyis elbutulás, a szellemi képességek hanyatlása. Mi állhat e folyamat hátterében? Milyen tünetek hívhatják fel a figyelmet, hogy nem csupán hétköznapi jelenségről van szó?

Nem csak a 20 éveseké a világ!

Nyugdíjas korhoz közeledve az ember egyre inkább érzi szervezete elhasználódását. Hol itt, hol ott fáj valami. Ha egy kis súly felesleggel is rendelkezünk bizony nehezünkre esik a sportolás. Pedig a rendszeres testmozgással megőrizhetjük „fiatalságunkat”.

A tea az egészséges élvezet

Az öregedést sajnos nem lehet meggátolni, de jeleit, például a bőr ráncosodását lassíthatjuk megfelelő odafigyeléssel. Az örök kedvenc zöld tea mellett a csalántea, az aloe vera tartalmú teák,s egy himalájai gyógynövényből, a guduchiból készített főzet helyettesítheti az orvosi szikét.

Korunk előre haladtával, szervezetünk működése lelassul. Hamarabb elfáradunk, több pihenést igénylünk. Sajnos sokunknál ez átmegy a lustaságba, már azt sem tesszük meg amire könnyedén képesek lennénk. Szervezetünk frissen tartása pedig elengedhetetlen a hosszú, egészséges élethez.

A kellemes tavaszi időben előkerülnek a kerékpárok, a fiatalokat nem kell buzdítani a használatára, szerencsére sokan választják ezt a közlekedési formát. A kicsit idősebb korosztályt lelkesíteném. Vidéken nem szokatlan, hogy nagyszülő korú emberek kerékpároznak, de nagyobb városokban ez ritkaság számba megy. Természetesen a nagyforgalmú utak környékén elmegy a kedvünk ettől a sporttól, de szerencsére egyre több kerékpárút áll rendelkezésünkre, hogy eljuthassunk a város zöldebb területeire. Unokáink is boldogok lesznek, hogy nem csak a padon ülő nagyi látószögén belül biciklizhetnek, hanem együtt kerekezhetünk felfedező utakra.

1   2   3   4   5 ...   ... 10   11   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu