Súlyos depresszióhoz vezethet a férfikor alkonya - Senior

Súlyos depresszióhoz vezethet a férfikor alkonya

Súlyos depresszióhoz vezethet a férfikor alkonya

A klimax általában a nők esetében kerül említésre, a férfiaknál pedig leredukáljuk a kapuzárási pánikra az erről való beszélgetéseket, pedig létezik klasszikus férfiklimax is, ami 50-55 év körül jelentkezik. A tünetek az erősebb nem számára is sok problémát okoznak, de náluk hiányzik az a konkrét "figyelmeztetés", mely a nőknél a menstruáció elmaradása.

A legfőbb figyelmeztető jelek az álmatlanság, az emlékezet lassú romlása, a reakciókészségek lassulása, a vázizomzat és a szervezet víztartalmának csökkenése, valamint a kreativitáskészség romlása. Ebben az életkorban a herék is fokozatosan elveszíti rugalmasságát, gyakran felléphetnek vérellátási zavarok és egyre gyakrabban jelentkeznek a merevedési problémák. Ha a merevedési képesség már kis mennyiségű elfogyasztott alkohol vagy stressz hatására is drasztikusan csökken, az egyértelműen a férfiklimax kezdetére utal ilyen életkorban, de a hajszálak elvékonyodása és a bőr szárazsága is efféle intő jel lehet.
A férfiak éppen ezen okok miatt akarják ilyenkor mindenáron bebizonyítani, hogy ők még igenis férfiak, és ezt hívják köznyelven kapuzárási pániknak.

A kapuzárási pánik a nőknél is létezik, és ők is bizonyítani akarják: tudnak még hódítani. Persze egy jól működő házasságban mindent meg lehet beszélni, emellett pedig igenis tudomásul kell venni, hogy öregszünk, még akkor is, ha az nem könnyű. A legtöbb férfi a memóriazavarok, de leginkább a merevedési zavarok jelentkezésével depresszióba esik. A statisztikák szerint a középkorú férfiak közül háromszor többen követnek el öngyilkosságot, mint a nők, és hatvanöt év felett ez az arány már hétszer több. Ha lelki gondokat okoz számunkra a változó kor, ne szégyelljük megbeszélni problémáinkat andrológussal.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu