Tornával a derékbántalmak ellen - Senior

Tornával a derékbántalmak ellen

Tornával a derékbántalmak ellen

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a hosszú ideje fennálló derék- és csípőfájdalmak megfelelő tornagyakorlatok rendszeres végzésével megszüntethetők. A Kanadai Munka és Egészség Intézet munkatársai által végzett kutatásban különböző tornagyakorlatok hatását vizsgálták meg olyan pácienseken, akik esetében a fájdalmak már legalább 3 hónapja rendszeresen jelentkeztek.

Az eredmények szerint a fokozatosan bevezetett és emelt számú gyakorlatok a hosszabb ideje, 6-tól 12 hete fennálló fájdalmak megszüntetésére alkalmazhatók. Az ennél rövidebb, 6 hétnél kevesebb ideje fennálló akut fájdalmak megszüntetésére nem alkalmasak. A krónikusan fennálló panaszok enyhítésére a nyújtó és erősítő gyakorlatok bizonyultak hatásosnak. A nyújtó gyakorlatok végzése a fájdalom megszüntetésében segít, ahhoz pedig, hogy régi Önmagunkat visszanyerve ismét bátran hajolgassunk, kiegyenesedjünk, csupán csak egy kis erősítésre lesz szükségünk. Mindig fontos azonban az utasítások pontos betartásával végeznünk a gyakorlatokat, mivel az eredmény kizárólag rajtunk múlik. A legjobb eredményt személyre szabott, szakszerű felügyelet mellett, és megfelelően kidolgozott gyakorlatokkal érhetünk el. Tornázhatunk akár otthonunkban is, a mozgások pontos végrehajtásához előbb azonban kérjük gyógytornász segítségét.

A rendszeres mozgás mellett a különösen nehéz időszakokban segítségünkre lehetnek a recept nélkül is kapható különböző fájdalomcsillapító szerek. Gyógyszerek alkalmazása előtt, vagy akár azok helyett megpróbálhatjuk panaszainkat masszírozással, különböző illóolajokkal, egy kellemes fürdővel enyhíteni.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu