Senior

« Előző oldal  1   2 ...   3   4   5   ... 10   11   Következő oldal »

Figyeljünk a ritmuszavarokra, mert veszélyesek lehetnek!

Sokszor tünet nélkül, csak tartós EKG-megfigyeléssel derül ki, ha valakinek szívritmuszavara van, e probléma azonban súlyosabb esetekben azonban komoly gondokat okozhat, ami lehet gyengeségérzés, össze-vissza szívverés, ájulásszerű elgyengülés – és akár szívhalál is.

Nyaralási tippek hatvan fölött

Tudjuk, hogy nem a szórakozás és a kora hajnalig tartó bolondozás érdekli az idősebb embereket. De milyen jó lenne még elindulni kedvesükkel egy hétre kikapcsolódni és megnézni a tengert, gyönyörködni a naplementében és friss halakat enni a parton. Mindezt elfogadható áron és olyan körülmények között, hogy jól érezzék magukat.

Lumbágón és isiászon az alsó deréktájon fellépő villámszerűen a derékba, a keresztcsont tájékába nyilalló akut fájdalomrohamot értjük. Az ember alig tud ilyenkor megmozdulni, és hajlott, merev tartással próbálja a fájdalmat elviselni. A köhögés vagy a tüsszentés még elviselhetetlenebbé teszi a panaszokat.Az isiászos rohamok fájdalmai, a lumbágóval ellentétben, nem korlátozódnak csak a keresztcsont tájékára, hanem az ülepen át az egyik alsó végtagba (csak ritkán mindkettőbe) sugároznak ki.

Radikális életmód-változtatással úrrá lehetünk szívproblémáinkon

Minden évben százezrek halnak meg szívroham következtében, pedig a bajoknak könnyedén elébe lehetne menni megfelelő táplálkozással: a fő felelős ugyanis a nagy mennyiségű zsír és koleszterin. Az alapvető probléma a szívet oxigénnel ellátó, életfontosságú artériák megkeményedése, eltömődése (szaknyelven az atherosclerosis). A megoldás nem a sebészeti kezelésekben és a gyógyszerekben keresendő, hanem az életmód megváltoztatásában.

Idősen is nyugodtan élvezhetjük

A testi és szellemi képességek fokozottan hanyatlani kezdenek a 70-75 év táján. A libidó, azaz a szexuális vágy ezzel szemben igen gyakran felfokozódik, de elsősorban a férfiaknál, a nőknél kevésbé. Egyes felmérések szerint a hetven éves férfiak mintegy fele szexuálisan még aktív. Az aktivitás csökkenését rendszerint valamilyen betegség okozza.

« Előző oldal  1   2 ...   3   4   5   ... 10   11   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu