Életbevágóan fontos a magas vérnyomás kezelése - Senior

Életbevágóan fontos a magas vérnyomás kezelése

Életbevágóan fontos a magas vérnyomás kezelése

Egy új brit vizsgálat eredményei igazolják, hogy hosszabb ideig élnek, és kevésbé vannak kitéve az agyi érkatasztrófa veszélyének azok az idős betegek, akik magas vérnyomásuk miatt gyógyszeres kezelésben részesülnek.

A vizsgálat során 3 845 magas vérnyomással rendelkező idős beteget vizsgáltak Európából, Kínából, Tunéziából valamint Ausztráliából, akik vagy placebót, vagy aktív kezelést kaptak.

A vérnyomáscsökkentő kezelés egyötödével csökkentette a halálozás veszélyét azokhoz képest, akik placebót kaptak. Azok esetében, akik aktív vérnyomás- csökkentő kezelést kaptak, a halálos agyi érkatasztrófák 39 százalékkal, a szívelégtelenség 64 százalékkal, a szív-érrendszeri események (a szívinfarktust is beleértve) 34 százalékkal kisebb arányban fordultak elő.

Azelőtt bizonytalanok voltak az orvosok abban, hogy a magas vérnyomás kezelése idős betegek esetén ugyanazokkal az előnyökkel jár-e, mint a fiatalabb betegeknél, de a vizsgálatot végző szakemberek kijelentették, hogy a vizsgálat eredményei alapján az orvosoknak kezelni kell a magas vérnyomást idős betegek esetén is.

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu