Senior

« Előző oldal  1   2 ...   5   6   7   ... 10   11   Következő oldal »

Százötvenezer vizsgálat, ellenőrzés és tanácsadás – ezzel a mérleggel zárultak a SZ.É.P. – Szűréssel az Életért Program novemberi és decemberi rendezvényei. A hét nagyvárosban megtartott rendezvénysorozatnak köszönhetően hatvanezren tölthetik nyugodtabban a karácsonyt szeretteik körében. Ennyi ember végeztetett el ugyanis legalább egy egészségügyi szűrővizsgálatot a program keretében.

Egy megdöbbentő eredmény

A szívinfarktus kialakulását számos tényező elősegítheti: dohányzás, magas vérnyomás, érelmeszesedés, elhízás, cukorbetegség, magas koleszterinszint. Egy friss spanyol tanulmány azonban meglepően új rizikófaktort azonosított: a fogínygyulladást.

A koleszterin-csökkentő gyógyszerek egyik csoportja képes frissen tartani az agyműködést és megelőzni az Alzheimer-kór kialakulását. Noha azt a megfigyelést, hogy a koleszterin szint csökkentő sztatinokat szedők kevésbé veszélyeztetettek az Alzheimer-kór kialakulása szempontjából, régen ismerjük, jelen tanulmány magyarázatul szolgálhat a kedvező hatás mechanizmusára is.

Nap mint nap újabb elváltozásokról derül ki, hogy autoimmun betegség áll a háttérben. A kopaszság és az epilepszia után mára az érelmeszesedésről is bebizonyosodott, hogy sok esetben autoimmun eredetű. Egy debreceni orvosi konferencián az évente több millió ember halálát okozó betegség új kezelési módjairól és a lehetséges vakcinációról számoltak be.

Mit kell tudni az áfonyáról?

Gyógyászati felhasználását tekintve egyik legsokoldalúbb növényünk az áfonya, mely nemcsak szél- és vizelethajtó, illetve antibakteriális hatással rendelkezik, de a szemnek, a látásnak is jót tesz, a legfrissebb kutatások szerint pedig az öregedéssel járó agyi folyamatokat is lassítja.

« Előző oldal  1   2 ...   5   6   7   ... 10   11   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu