Senior

« Előző oldal  1   2 ...   6   7   8   ... 10   11   Következő oldal »

A túl sok használat nem feltétlenül használ az agynak

Éppúgy, ahogyan a kemény munka nyomot hagy kezeinken, úgy hagy nyomot a gondolkodás elménken. Korábbi vizsgálatokból tudjuk, hogy az agy alakítható szerv. Egy sportoló agya egészen biztosan különbözik egy informatikus agyától.

Egereknél működik

A PBT2 elnevezésű gyógyszer egereken végzett kísérleti eredményei bíztatóak az Alzheimer-kór elleni védekezésben: a szer képes az amyloid protein csökkentésére, mely döntő szerepet játszik a betegség kialakulásában.

Csak kakaót kell inni

A kakaót elsősorban a kisgyermekek kedvenc italaként tartjuk számon, pedig fogyasztása a felnőtteknek is jót tesz: nemcsak energia- és vitamindús ital, de az agyat is serkenti, és örömhormonokat szabadít fel az agyban. E jótékony hatások természetesen a csokoládéra is állnak.

A csontritkulás átka

Angliai kutatók állítják, hogy az idősebb korosztály tagjai extra D-vitamin és kalcium szedésével sem kerülhetik el az ismétlődő csönttöréseket. Az oszteoporózis betegség neve azt jelenti: porózus, lyukacsos, üreges csont. A változás korában szinte minden harmadik nő és az időskorúak jelentős része szenved ebben a betegségben. Mivel az oszteoporózis jelentősen növeli a csonttörés kockázatát, ezért a csontritkulás elleni mozgalom élharcosai állítják, hogy a D vitamin és kalcium szedése nemcsak, hogy az egészségre nem káros, de külön ajánlják ezeket a csontjaik épségére ügyelő idősebbek számára.

Lassítható az előrehaladás

Egy nemrégiben lezárult, 10 éven keresztül folytatott nemzetközi vizsgálat kimutatta, hogy a sclerosis multiplex betegség kialakulásának első stádiumában, az úgy nevezett CIS-ben (clinically isolated syndrome) elkezdett kezelés lassítja az SM előrehaladását, mellyel akár éveket is nyerhetnek a betegek.

« Előző oldal  1   2 ...   6   7   8   ... 10   11   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu