Senior

« Előző oldal  1   2 ...   7   8   9   ... 10   11   Következő oldal »

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a hosszú ideje fennálló derék- és csípőfájdalmak megfelelő tornagyakorlatok rendszeres végzésével megszüntethetők. A Kanadai Munka és Egészség Intézet munkatársai által végzett kutatásban különböző tornagyakorlatok hatását vizsgálták meg olyan pácienseken, akik esetében a fájdalmak már legalább 3 hónapja rendszeresen jelentkeztek.

Állatkísérletek alapján úgy tűnik, hogy a hosszú távú alacsony kalóriájú étkezés segít megelőzni a Parkinson-kór kialakulását. A kutatók szerint helyénvaló táplálkozás mellett lassabb az öregedéssel járó dopamin-veszteség, és ezáltal kisebb a rettegett betegség kifejlődésének kockázata. A dopamin nevű kémiai anyag fő szerepet játszik a mozgás koordinációjában.

Nyugodtan, kímélően, sok fehérjével

Brit kutatók kiderítették, hogyan lehet egészségesen élni idős korban. A lényeg: ne végezzünk megerőltető fizikai tevékenységet, igyunk energiaitalt, és fogyasszunk sok fehérjét.

A magas vérnyomás is okozhat memóriaproblémákat

Ha valaki eléri a középkort, és azt tapasztalja, hogy nem jutnak eszébe alapvető dolgok – például egy jóbarát neve, a tegnap látott film címe -, akkor hajlamos azt gondolni, hogy az öregség az oka, az agyával van baj, azért nem emlékszik sok mindenre. De egy vizsgálat most kimutatta, hogy az ok a magas vérnyomás lehet.

Egy ikerpárokat vizsgáló kutatásból kiderült, hogy melyek azok a tényezők, amelyek a legtöbb ráncot rajzolják arcunkra. 186 női ikerpár arcáról készült felvételt vizsgáltak egy speciális számítógépes programmal, és megállapították, hogy nemcsak a géneken múlik, hogy ki mennyire hamar öregszik.

« Előző oldal  1   2 ...   7   8   9   ... 10   11   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu