Senior

« Előző oldal  1   2 ...   ... 7   8   9   10   11   Következő oldal »

Azoknál a középkorú embereknél, akiknek a szüleinél előfordult az időskori szellemi hanyatlás, kétszer-háromszor gyakrabban figyelnek meg emlékezetbeli zavarokat, és esélyesebbek arra is, hogy Alzheimer-kór alakuljon ki náluk. – derült ki a Boston University kutatásából.

Egy svéd kísérlet során húsz éven át figyeltek meg 2205 férfit, és kiderült, hogy ugyanúgy egészségesebbek azok, akik már fiatal koruktól fogva sportolnak, mint azok, akik csak 50 éves korukban kezdtek el aktívan mozogni.

Jótékony hatással van a halálos betegekre, ha megbeszélik orvosaikkal a végső időszak kezeléseit – állapították meg amerikai kutatók.

Azok az idős emberek, akik napközben is többnyire álmosak, elalszanak, gyakrabban halnak meg szív- és érbetegségben, mint azok, akik nappal tevékenyek és csak éjszaka térnek nyugovóra. A francia Három Város tanulmány eredményeit a nemzetközi szakfolyóirat, a Stroke közölte.

Egy 73 éves angol férfi 30 éven keresztül volt vak, ma önmaga válogatja szét fekete és fehér zokniait. Egy operáció során ugyanis bionikus szemet kapott.

« Előző oldal  1   2 ...   ... 7   8   9   10   11   Következő oldal »

Kapcsolat:

Impresszum Médiaajánlat Created by: Admind.hu